Waarom FoxAcademy?

Waarom wij doen wat wij doen? Omdat het opleiden van mensen in informatiebeveiliging bijdraagt aan een veiligere samenleving.

Onze kwaliteit: kennis delen

Slimmere organisaties voor een veiligere samenleving

 

Kennisdeling is al sinds het ontstaan van Fox-IT één van de speerpunten. Het slimmer maken van de maatschappij, onze opdrachtgevers en hun medewerkers draagt immers bij aan een veiligere samenleving. FoxAcademy verzorgt opleidingen, regulier en maatwerk, op locatie of vanuit Delft. Daarnaast geven de FoxAcademy experts op verzoek presentaties, gastcolleges of hands-on trainingen.

Klik hier om contact op te nemen

Onze ervaring


Ruim 15 jaar ervaring in cybersecurity

 

Fox-IT zet al 15 jaar slimme ideeën en technologie om in innovatieve oplossingen die zorgen voor een veiligere samenleving. Vanaf het begin van het digitale tijdperk en de opkomst van cybercrime is Fox-IT een belangrijke speler op nationaal en internationaal niveau. We hebben daardoor (bijna) alles al een keer gezien in de wereld van malware, hacking en digitaal onderzoek. Daarnaast is een belangrijke kernwaarde bij Fox-IT: voorop lopen in innovatie. We maken ruimte om bij te blijven door informele pizzasessies en techtalks.

Onze docenten

De FoxAcademy werkt met experts. Zij combineren het geven van trainingen met hun dagelijkse werkzaamheden in de praktijk. Op deze manier beschikken alle experts over zowel didactische ervaring als ervaring met de praktijk.

Bart Ulendorp
Forensic IT Expert

Bart Ulendorp

Forensic IT Expert

Tijdens zijn opleiding Informatiemanagement heeft Bart zich gespecialiseerd in de wijze waarop een organisatie en medewerkers met informatievoorzieningen omgaan. Bij Fox-IT houdt hij zicht voornamelijk bezig met het begeleiden van klanten tijdens het e-discovery proces, het uitvoeren van digitaal forensische onderzoeken en het geven van trainingen.

Christian Prickaerts – GCFA, CISSP
Manager Managed Security Services

Christian Prickaerts – GCFA, CISSP

Manager Managed Security Services

Christian heeft ruim 15 jaar ervaring in de IT, waarvan bijna 10 jaar in de informatie beveiliging. Hij heeft zeer uitgebreide ervaring met een grote verscheidenheid aan (digitale) onderzoeken. Christian is afkomstig uit de universitaire wereld waar hij als senior systeembeheerder ruime ervaring heeft opgedaan met de afhandeling van netwerk security incidenten. Sinds 2005 werkt Christian als Forensisch IT expert. Hij geeft leiding aan en neemt deel aan forensische IT onderzoeken. Christian heeft tevens ruime ervaring met besturingssystemen en netwerkprotocollen. Daarnaast verzorgt hij regelmatig presentaties op het gebied van IT Security en IT Forensics en is hij gerechtelijk deskundige.

Francisco Dominguez
Principal IT Security Expert

Francisco Dominguez

Principal IT Security Expert

Francisco heeft ruim 10 jaar ervaring in de IT, waarvan 8 jaar in de informatie beveiliging. Hij heeft zeer uitgebreide ervaring met een grote verscheidenheid aan red team opdrachten en het inbreken bij goed beveiligde omgevingen. Sinds 2008 werkt Francisco als IT security expert. Hierbij ligt zijn interesse vooral bij de “impossible” opdrachten en uitdagingen waar creativiteit onmisbaar is.

Gina Doekhie – MSc
Forensic IT Expert

Gina Doekhie – MSc

Forensic IT Expert

Gina is Forensic IT Expert op de afdeling Forensics en Incident Respons bij Fox-IT. Voordat Gina bij Fox-IT kwam werken studeerde ze met een dubbele Master af aan de Universiteit van Amsterdam: Artificial Intelligence en Forensic Science. Bij Forensics doet Gina veel digitaal sporenonderzoek, maar geeft ook trainingen en helpt bij e-Discovery zaken. Tussentijds heeft Gina een uitstapje gemaakt naar de afdeling Managed Security Services (MSS), waarbij ze werkzaamheden verrichtte als Intrusion Analyst om cyberdreigingen en verdachte activiteiten, zoals hackpogingen, datalekken of virusuitbraken te onderzoeken. Voornamelijk was zij op deze afdeling bezig met het herontwerpen van een bestaand systeem om grote hoeveelheden data slim te verwerken met behulp van AI-algoritmes.

Krijn de Mik – B, ICT
Lead Security Expert

Krijn de Mik – B, ICT

Lead Security Expert

Tijdens zijn opleiding Bedrijfskundige Informatica heeft Krijn zich gespecialiseerd in informatiebeveiliging. Informatiebeveiliging raakt het dagelijks leven van mensen, het is dynamisch, omvangrijk en divers. Juist deze componenten hebben er bij Krijn voor gezorgd dat zijn interesse in dit vakgebied is ontwikkeld tot een passie. Als onderzoeker is hij onder andere betrokken bij omvangrijke (internationale) compliance onderzoeken/ e-discovery projecten alsook fraude onderzoeken.

Naast het verrichten van digitaal forensisch onderzoek geeft hij ook een groot aantal trainingen, waaronder DFO trainingen en open-bronnenonderzoek trainingen. Zijn ruime ervaring en kennis van digitaal forensisch onderzoek en datavisualisatie komen hem bij de onderzoeken en het geven van de trainingen goed van pas.

Lodi Hensen
Forensic IT Expert

Lodi Hensen

Forensic IT Expert

Lodi was één van de eerste afgestudeerden van de studierichting Particulier Digitaal Rechercheur. Voordat Lodi bij Fox-IT kwam werken is hij een aantal jaar werkzaam geweest als particulier rechercheur waar hij zich bezig hield met diverse (fraude-)onderzoeken. Daarna specialiseerde hij zich verder in de security branche met de opleiding Integrale Veiligheid. Lodi houdt zich bij Fox-IT voornamelijk bezig met het uitvoeren van digitaal forensische onderzoeken en dit combineert hij met het geven van trainingen.

Marco van Loosen – MSc, EnCe
Senior Forensic IT Expert

Marco van Loosen – MSc, EnCe

Senior Forensic IT Expert

Marco heeft tijdens en na zijn studies Informatica & Economie (Erasmus Universiteit) en Computer Science Education (TU Delft) enkele jaren in het informaticaonderwijs gewerkt. Hij weet hoe belangrijk het is om informaticakennis op een begrijpelijke manier over te dragen. Naast het ontwikkelen en geven van trainingen houdt Marco zich bezig met het uitvoeren van digitaal forensisch onderzoek waarbij hij gespecialiseerd is in het opsporen en interpreteren van digitale sporen die zich in het werkgeheugen bevinden (memory forensics). Analyse van deze digitale sporen kan bijvoorbeeld de aanwezigheid en functionaliteit van malware onthullen, of de handelswijze van een aanvaller die een systeem heeft overgenomen.

Rutger Plak – MSc
Forensic IT Expert

Rutger Plak – MSc

Forensic IT Expert

Rutger heeft gedurende zijn opleiding Computer Science aan de TU Delft altijd gewerkt als software developer en tijdens zijn master heeft hij zich gespecialiseerd in cybercriminaliteit en darknets. Sinds zijn afstuderen houdt hij zich bij Fox-IT bezig met digitaal forensische onderzoeken. Doordat hij van zijn passie zijn werk heeft kunnen maken draagt hij met veel plezier en enthousiasme zijn kennis over.

Wat onze klanten vinden:

Geen verhalen uit de oude doos of die je op internet kunt lezen, maar echt inzicht in de dagelijkse praktijk.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Fill out my online form.