Waarom FoxAcademy?

Waarom wij doen wat wij doen? Omdat het opleiden van mensen in informatiebeveiliging bijdraagt aan een veiligere samenleving.

Onze kwaliteit: kennis delen

Slimmere organisaties voor een veiligere samenleving

Kennisdeling is al sinds het ontstaan van Fox-IT één van de speerpunten. Het slimmer maken van de maatschappij, onze opdrachtgevers en hun medewerkers draagt immers bij aan een veiligere samenleving. FoxAcademy verzorgt opleidingen, regulier en maatwerk, op locatie of vanuit Delft. Daarnaast geven de FoxAcademy experts op verzoek presentaties, gastcolleges of hands-on trainingen.

Klik hier om contact op te nemen

Onze ervaring


Ruim 15 jaar ervaring in cybersecurity

Fox-IT zet al 15 jaar slimme ideeën en technologie om in innovatieve oplossingen die zorgen voor een veiligere samenleving. Vanaf het begin van het digitale tijdperk en de opkomst van cybercrime is Fox-IT een belangrijke speler op nationaal en internationaal niveau. We hebben daardoor (bijna) alles al een keer gezien in de wereld van malware, hacking en digitaal onderzoek. Daarnaast is een belangrijke kernwaarde bij Fox-IT: voorop lopen in innovatie. We maken ruimte om bij te blijven door informele pizzasessies en techtalks.

Onze docenten

De FoxAcademy werkt met experts. Zij combineren het geven van trainingen met hun dagelijkse werkzaamheden in de praktijk. Op deze manier beschikken alle experts over zowel didactische ervaring als ervaring met de praktijk.

Rolf Govers
Forensic IT Expert

Rolf Govers

Forensic IT Expert

Voordat Rolf bij Fox-IT kwam werken studeerde hij System en Network engineering aan het Zoomvliet College. Hij is afgestuurd met een network en host monitoring project onder FreeBSD. Later studeerde hij Computer Science met een specialiteit in Cyber Security aan de Fontys Hogenschool, waarin hij is afgestudeerd met een onderzoek naar nieuwe sporen in het RAM-geheugen in nieuwe features van Windows 10.  Tijdens zijn studie periode heeft Rolf zijn “hacker-mindset” ontdekt en een passie gecreëerd voor de Cyber Security wereld.

Rolf is bij Fox-IT begonnen als Security Analyst op de Managed Security Services, waarbij hij werkzaamheden verrichtte zoals het analyseren van netwerkverkeer op cyberdreigingen en verdachte activiteiten om vervolgens hiervoor detectieregels te ontwikkelen.

Later is Rolf aan de slag gegaan bij het Forensics en Incident Response team van Fox-IT, waar hij digitaal sporenonderzoek verricht op, zoals hij zelf zegt: “alles met een stekker”. Binnen FIR heeft Rolf een grote passie voor Mobile Forensics en Memory Forensics.

Naast deze werkzaamheden geeft Rolf trainingen gerelateerd aan Digital Forensics, Incident response, Attack and Defend en OSINT voor Fox-Academy.

 

Alex van ’t Veer
Security Specialist

Alex van ’t Veer

Security Specialist

Alex started as a software engineer but quickly realized it was more fun to break into other applications. As a seasoned ethical hacker and software engineer with over 10 years of experience, Alex now tests the security of many (web) applications and aids his clients with practical advice and hands-on training on these subjects.

Bart Ulendorp
Forensic IT Expert

Bart Ulendorp

Forensic IT Expert

Tijdens zijn opleiding Informatiemanagement heeft Bart zich gespecialiseerd in de wijze waarop een organisatie en medewerkers met informatievoorzieningen omgaan. Bij Fox-IT houdt hij zich voornamelijk bezig met het begeleiden van klanten tijdens het e-discovery proces, het uitvoeren van digitaal forensische onderzoeken en het geven van trainingen.

Christian Prickaerts – GCFA, CISSP
Manager Managed Security Services

Christian Prickaerts – GCFA, CISSP

Manager Managed Security Services

Christian heeft ruim 15 jaar ervaring in de IT, waarvan bijna 10 jaar in de informatie beveiliging. Hij heeft zeer uitgebreide ervaring met een grote verscheidenheid aan (digitale) onderzoeken. Christian is afkomstig uit de universitaire wereld waar hij als senior systeembeheerder ruime ervaring heeft opgedaan met de afhandeling van netwerk security incidenten. Sinds 2005 werkt Christian als Forensisch IT expert. Hij geeft leiding aan en neemt deel aan forensische IT onderzoeken. Christian heeft tevens ruime ervaring met besturingssystemen en netwerkprotocollen. Daarnaast verzorgt hij regelmatig presentaties op het gebied van IT Security en IT Forensics en is hij gerechtelijk deskundige.

Diederik Perk
Threat Intelligence Advisor

Diederik Perk

Threat Intelligence Advisor

Diederik heeft meerdere publicaties bij Tripwire, InfoSec Institute en Cyberwarfare.com achter zijn naam. Zijn studies in internationale betrekkingen en militaire geschiedenis bieden een interdisciplinair kader waarin veiligheidsvraagstukken worden bezien. Vanuit zijn tijd in consultancy heeft hij bijgedragen aan het uitvoeren van SOX compliance audits, implementaties van risico-gedreven beleid en autorisatiebeheer oplossingen. Met zijn werk in threat intelligence duidt en adviseert hij organisaties in de publieke, retail en financiële sector over de ontwikkelingen in het dreigingslandschap. Daarnaast verzorgt hij regelmatig presentaties op het gebied van informatiebeveiliging, van scenario-ontwerp workshops tot actuele aanvallen.

Dirk-Jan Mollema
Security specialist

Dirk-Jan Mollema

Security specialist

While he started his career as a freelance web developer, Dirk-jan quickly found out that breaking stuff  is much more fun than creating websites. At Fox-IT he does just that, breaking into networks, websites and all kinds of other things. He likes to research Active Directory internals and protocols, as well as hacking into Android applications. His favorite activity however is creating tools that break stuff or help with finding weaknesses in corporate networks. Several of these tools or contributions to existing tools have been published via GitHub.

Eva Tanaskoska
Security specialist

Eva Tanaskoska

Security specialist

Eva Tanaskoska is a security specialist working for the Audits & Readiness department at Fox-IT. Her background includes a BSc in Networking Technologies, as well as various trainings and certifications. The majority of her skillset originates from self-learning, which is why she focuses her teaching on encouraging curiosity and helping students develop their own learning methods. Eva’s daily job involves internal network penetration testing, phishing, web application assessments and research. Her special areas of interest are operating systems, networks and antiforensics.

Francisco Dominguez
Principal IT Security Expert

Francisco Dominguez

Principal IT Security Expert

Francisco heeft ruim 10 jaar ervaring in de IT, waarvan 8 jaar in de informatie beveiliging. Hij heeft zeer uitgebreide ervaring met een grote verscheidenheid aan red team opdrachten en het inbreken bij goed beveiligde omgevingen. Sinds 2008 werkt Francisco als IT security expert. Hierbij ligt zijn interesse vooral bij de “impossible” opdrachten en uitdagingen waar creativiteit onmisbaar is.

Gina Doekhie – MSc
Forensic IT Expert

Gina Doekhie – MSc

Forensic IT Expert

Gina is Forensic IT Expert op de afdeling Forensics en Incident Respons bij Fox-IT. Voordat Gina bij Fox-IT kwam werken studeerde ze met een dubbele Master af aan de Universiteit van Amsterdam: Artificial Intelligence en Forensic Science. Bij Forensics doet Gina veel digitaal sporenonderzoek, maar geeft ook trainingen en helpt bij e-Discovery zaken. Tussentijds heeft Gina een uitstapje gemaakt naar de afdeling Managed Security Services (MSS), waarbij ze werkzaamheden verrichtte als Intrusion Analyst om cyberdreigingen en verdachte activiteiten, zoals hackpogingen, datalekken of virusuitbraken te onderzoeken. Voornamelijk was zij op deze afdeling bezig met het herontwerpen van een bestaand systeem om grote hoeveelheden data slim te verwerken met behulp van AI-algoritmes.

Joost Mescher
Business Security Consultant

Joost Mescher

Business Security Consultant

Joost is Business Security Consultant bij Fox-IT. Hij helpt organisaties om hun Informatiebeveiliging naar een hoger niveau te brengen. Resultaten uit testen en onderzoeken combineert hij in een actiegerichte Roadmap gebaseerd op organisatierisico’s. Voordat hij bij Fox-IT kwam heeft Joost bij verschillende organisaties gewerkt in Software ontwikkeling en heeft hij leiding gegeven aan een Security Operations Center.

Kevin Strooy
Senior Forensic IT Expert

Kevin Strooy

Senior Forensic IT Expert

Kevin houdt zich bij Fox-IT voornamelijk bezig met het uitvoeren van digitaal forensische onderzoeken en dit combineert hij met het geven van trainingen. Kevin is een van de eerste techneuten die bij Fox-IT begon met lesgeven. De vormen van zijn trainingen lopen uiteen; van een klassikale les in Delft tot een training 2000 km verder op en van het uitvoeren van een hack demonstratie tot het begeleiden en het in elkaar zetten van een crisis simulatie!

Krijn de Mik – B, ICT
Lead Security Expert

Krijn de Mik – B, ICT

Lead Security Expert

Tijdens zijn opleiding Bedrijfskundige Informatica heeft Krijn zich gespecialiseerd in informatiebeveiliging. Informatiebeveiliging raakt het dagelijks leven van mensen, het is dynamisch, omvangrijk en divers. Juist deze componenten hebben er bij Krijn voor gezorgd dat zijn interesse in dit vakgebied is ontwikkeld tot een passie. Als onderzoeker is hij onder andere betrokken bij omvangrijke (internationale) compliance onderzoeken/ e-discovery projecten alsook fraude onderzoeken.

Naast het verrichten van digitaal forensisch onderzoek geeft hij ook een groot aantal trainingen, waaronder DFO trainingen en open-bronnenonderzoek trainingen. Zijn ruime ervaring en kennis van digitaal forensisch onderzoek en datavisualisatie komen hem bij de onderzoeken en het geven van de trainingen goed van pas.

Lennart Haagsma
Threat Intelligence Analyst

Lennart Haagsma

Threat Intelligence Analyst

Lennart is Senior Threat Intelligence Analyst voor de Threat Intell afdeling van Fox-IT. Initieel is Lennart begonnen als (part-time) Network Security Analyst voor het Security Operations Center (SOC) van Fox-IT naast zijn HBO opleiding informatica virusuitbraken en digitale incidenten analyseerde. Na een afstudeer opdracht over het sneller doorzoeken van netwerk meta-data doormiddel van ‘bloom filters’ is hij bij het Security Research Team terecht gekomen. Dit team zoekt aanvallers binnen computer netwerken en onderzoekt malware en cyberdreigingen ter verbetering van de detectie capaciteit van het SOC.

Lodi Hensen
Senior Incident Handler

Lodi Hensen

Senior Incident Handler

Lodi was één van de eerste afgestudeerden van de studierichting Particulier Digitaal Rechercheur. Voordat Lodi bij Fox-IT kwam werken is hij een aantal jaar werkzaam geweest als particulier rechercheur waar hij zich bezig hield met diverse (fraude-)onderzoeken. Daarna specialiseerde hij zich verder in de security branche met de opleiding Integrale Veiligheid. Lodi houdt zich bij Fox-IT voornamelijk bezig met het uitvoeren van digitaal forensische onderzoeken en dit combineert hij met het geven van trainingen.

Rick Veldhoven
Security specialist

Rick Veldhoven

Security specialist

Rick started his career as a hacker when he tried to cheat in the video games he played. Developing cheats for these games taught him how to reverse engineer programs and write code. Later this knowledge helped him easily transition from reverse engineering and game hacking to network hacking, which is what he has been doing since he started working at Audits. These days at Audits he uses his knowledge to investigate networks and systems and identify critical vulnerabilities that might be used by malicious attackers. He also give trainings on reverse engineering and assembly programming.

Rindert Kramer
Ethical hacker

Rindert Kramer

Ethical hacker

Rindert is ethisch hacker op de afdeling Audits bij Fox-IT. Hier hackt hij interne infrastructuren, websites, systemen of phished hij bedrijven om credentials te bemachtigen en werkplekken te infecteren.

Voordat Rindert bij Fox-IT kwam werken heeft hij enkele jaren als systeembeheerder gewerkt, maar vond het breken van systemen leuker dan het repareren ervan en heeft daarom de overstap als hacker naar Fox-IT gemaakt.

Rutger Plak – MSc
Forensic IT Expert

Rutger Plak – MSc

Forensic IT Expert

Rutger heeft gedurende zijn opleiding Computer Science aan de TU Delft altijd gewerkt als software developer en tijdens zijn master heeft hij zich gespecialiseerd in cybercriminaliteit en darknets. Sinds zijn afstuderen houdt hij zich bij Fox-IT bezig met digitaal forensische onderzoeken. Doordat hij van zijn passie zijn werk heeft kunnen maken draagt hij met veel plezier en enthousiasme zijn kennis over.

Sanne Maasakkers
Security Specialist

Sanne Maasakkers

Security Specialist

Sanne is sinds de basisschool al bezig met programmeren en het maken van websites. Hier is haar interesse voor cyber security aangewakkerd, aangezien in de opstartfase van het ontwikkelen van een website de beveiliging van de website meegenomen moet worden. Na het begin van haar carrière in de Identity & Access Management, is ze overgestapt naar Fox-IT om een breder beeld te krijgen van cyber security. In haar dagelijkse werk voert zij penetration tests uit bij klanten, richt zich op secure coding en helpt zij de awareness bij bedrijven te verbeteren door het geven van trainingen en hackdemo’s.

Wat onze klanten vinden:

Geen verhalen uit de oude doos of die je op internet kunt lezen, maar echt inzicht in de dagelijkse praktijk.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Fill out my online form.